Centre d'ajuda - Propietari

Troba les respostes a les questions freqüents

Com puc optimitzar la grandària i el format dels meus documents per afegir-los al meu perfil?

Si després d'intentar-ho diverses vegades, tens dificultats per a pujar els teus documents al teu Perfil Yescapa, primer de tot, comprova que tens una bona connexió a internet.

Per a aconseguir pujar els teus documents, utilitza un format jpeg, jpg o pdf i assegura't que el fitxer sigui inferior a 1Mo.

No podem comprimir els fitxers en el teu lloc, ja que si són molt pesats no podràs enviar-nos-els per e-mail i no podrem rebre'ls a la nostra safata d'entrada.

Què és la grandària d'un fitxer?

El pes representa la quantitat de memòria necessària per a emmagatzemar un document. S'expressa en kilobytes (Kb) i correspon a 1024 bytes. A títol informatiu, 1 megaoctet (Mb) correspon a 1024 Kb. Per a optimitzar el rendiment necessitem una grandària d'arxiu de menys d'1 Mb.

On puc trobar la grandària i el format de l'arxiu? 

Ja sigui en un ordinador, una tablet o un telèfon intel·ligent, trobaràs el pes en les propietats del teu arxiu.

  • A l'ordinador: fes clic amb el botó dret del ratolí en l'arxiu > Propietats (Windows) o Llegir informació (Mac);
  • A una tauleta o un telèfon intel·ligent > Tant si el teu sistema operatiu és iOS (iPhone) com si no (Android), cada versió és diferent. Necessites buscar la informació de les fotos a la teva galeria de fotos. A l'última versió d'Android, és un 🛈 a la part superior dreta de la imatge.

Com reduir la grandària d'un arxiu?

Existeixen diferents solucions:

  • Si el teu arxiu està en format jpeg o jpg:

Canvia la resolució de la teva cámara o escàner. En les propietats de la teva Eina, cerca la "Resolució" i baixa-la abans de procedir de nou a la foto o a l'escanejat del teu document. Vés amb compte, assegura't que la qualitat de la imatge no es vegi afectada per a mantenir el document i els seus caràcters completament llegibles.

  • Si el teu arxiu està en format PDF:

Canvia la configuració del teu escàner o cámara perquè el format sigui "jpeg" o "jpg" (més lleuger) abans de tornar a escanejar la foto o el document. Vés amb compte, assegura't que la qualitat de la imatge no es vegi afectada per a mantenir el document i els seus caràcters completament llegibles.

  • Si el teu arxiu no té format jpeg, jpg o pdf:

Torna a desar l'arxiu en un format més lleuger (jpeg, jpg) i assegura't que la qualitat de la imatge no es vegi afectada perquè tot el document i els seus caràcters siguin llegibles.

Si, malgrat les nostres recomanacions, no pots reduir la grandària del teu arxiu i importar el document, demana-li consell a un amic o familiar. De fet, no ens és possible reduir la grandària dels teus arxius (els arxius massa grans donaran error a la nostra safata d'entrada).