Centre d'ajuda - Propietari

Troba les respostes a les questions freqüents

He de declarar els meus ingressos?

Per a llogar el teu vehicle dins de la més absoluta legalitat, hauràs d'informar-te a través de l'adreça Provincial de l'Agència Tributària que correspongui al teu domicili. Però aquí trobaràs alguns aclariments que et poden ajudar:

Tant si ets usuari particular com a usuari professional, els ingressos obtinguts hauran de ser declarats.

No és el mateix si exerceixes una activitat professional, és a dir, si és la teva activitat econòmica principal; o si per contra, llogues de manera esporàdica:

Si llogues regularment t'aconsellem que contactis amb un assessor fiscal per a informar-te sobre la constitució d'una societat o donar-te d'alta com a autònom.

En canvi, si llogues esporàdicament, no estàs obligat a donar-te d'alta com a autònom o constituir una societat però sí que estàs obligat a tributar de manera anual els rendiments nets. I realitzar la declaració trimestral de l'IVA.

  • Els guanys serien declarats i reflectits en l'apartat dels interessos bancaris (Article 25 Llei 35/2006 sobre l'IRPF), com a Rendiments del Capital Mobiliari.

  • Hauràs de donar-te d'alta en el Cens d'Empresaris,Professionals i Retenidors per a facturar, repercutir l'IVA i liquidar el mateix.

Et convidem a sol·licitar més informació a l'Administració d'Hisenda Pública o mitjançant els serveis d'un agència especialitzada en gestió fiscal.